About us

Ξένες Γλώσσες

Πληροφορική

Σεμινάρια/Ενήλικες

Εξετάσεις

Μαθητές

Γονείς

Επιχειρήσεις

Επικοινωνία

April 14th, 2008

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

schoolManagementSystem

Μια σειρά από σύγχρονα παιδαγωγικά μέσα και εκπαιδευτικές διαδικασίες προσαρμόζονται στις ανάγκες των μαθητών όλων των βαθμίδων, δημιουργώντας συνθήκες ολοκληρωμένης μάθησης και παρέχοντας εγγύηση επιτυχίας στις εξετάσεις.

Σύγχρονο πλάνο διδασκαλίας Course Syllabus Design

Σχεδιασμένο αποκλειστικά για τα κέντρα μας, το πλάνο ύλης και τρόπου διδασκαλίας (Course Syllabus Design) συνδυάζει όλες τις σύγχρονες τάσεις στους τομείς της παιδαγωγικής, της εκπαίδευσης, του class management και της ψυχολογίας δημιουργώντας ένα θετικό μαθησιακό περιβάλλον που εξυπηρετεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών.

20130618-230753.jpg

Σχολικά μαθήματα στην Αγγλική γλώσσα – Συνεργασία με την world book international

Το υλικό της World Book International αποτελείται από βιβλία γνώσεων. Μέσω των αναγνωστικών (course books), οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν, εκτός από την τεχνική της γλώσσας, και ύλη σχολικών μαθημάτων όπως Γεωγραφία, Ανθρωπογεωγραφία, Αθλητισμός, Ζωολογία, Υπολογιστές κ.ά. Έτσι, ο μαθητής αποκτά γνώσεις σχολικές, εγκυκλοπαιδικές και γλωσσικές, μέσα σε ένα περιβάλλον σύγχρονης μάθησης.

Καταγραφήsite

Internet

Η ιστοσελίδα του Κέντρου μας (www.hadzopoulos.edu.gr), ύστερα από μια δοκιμαστική περίοδο, επανασχεδιάστηκε και σύντομα μέσω αυτής θα προσφέρεται ένα πλήθος εκπαιδευτικών επιλογών στους μαθητές μας.

language-lab-software

Language Lab

Τα ειδικά μαθήματα, όπως η ακρόαση, τα προφορικά και η έκθεση, αντιμετωπίζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Χατζόπουλου με την χρήση των πιο σύγχρονων μέσων και εκπαιδευτικών μεθόδων.

Οι μαθητές όλων των επιπέδων χρησιμοποιούν μια σειρά σύγχρονων βοηθημάτων, όπως ασύρματα ακουστικά και χρήση κάμερας κατά την παρουσίαση και εξέταση του μαθήματος των προφορικών, νέο έντυπο και προγράμματα υπολογιστών που εξοικειώνουν τους μαθητές με τις ανάγκες των ειδικών αυτών μαθημάτων, video, computer programs, cd/dvd presentations, slides, αναλυτικές παρουσιάσεις θεμάτων και activities με χρήση βιντεοπροβολέα και αντίστοιχα προγράμματα υπολογιστών PowerPoint – internet activities).

Οι καθηγητές που διδάσκουν στα τμήματα προφορικών και ακρόασης έχουν την Αγγλική ως μητρική τους γλώσσα και σημαντική εμπειρία σε αντίστοιχα τμήματα.

dip_exam_prep

Exam Lab

Όλοι οι μαθητές που μετέχουν στις εξετάσεις παρακολουθούν ειδικό πλάνο προετοιμασίας, πέραν των ωρών διδασκαλίας, εντελώς δωρεάν. Στο εργαστήρι προετοιμασίας, οι μαθητές εξοικειώνονται με τα θέματα των εξετάσεων και γίνεται πρακτική εφαρμογή, προσαρμοσμένη στα θέματα των εξετάσεων.

belt

Multimedia – Συνεργασία με την Binary logic Ltd

Προγράμματα υπολογιστών με πλούσιο κείμενο, εικόνες, γραφικά και ήχο, που δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές να αξιοποιήσουν με τον πιο αποδοτικό και ευχάριστο τρόπο την πιο σύγχρονη τεχνολογία των υπολογιστών στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών-Πληροφορικής Χατζόπουλου είναι εξουσιοδοτημένα κέντρα για την χρήση του εκπαιδευτικού προγράμματος BELT MM για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας μέσω υπολογιστών.

young-student-and-student-tutor

Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας (SUPPORT TEACHING)

Σε ώρες ανεξάρτητες των ωρών διδασκαλίας των τάξεων, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση των διδάκτρων, δίνεται σημαντική βοήθεια με την μορφή ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κατανόηση της διδακτέας ύλης. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ατομική διδασκαλία γραμματικών φαινομένων (grammar revision) και λεξιλογικών ασκήσεων (vocabulary building).

2012-12-09-12_30_04-e1355026297274

Πρόγραμμα αλληλογραφίας (PEN PALS)

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να εφαρμόσουν σε πραγματικές συνθήκες τις γνώσεις που αποκτούν στην τάξη. Έτσι, εξασκούν την ξένη γλώσσα με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό, ενώ παράλληλα αποκτούν φίλους και γνωρίζουν μαθητές από ολόκληρο τον κόσμο. Οι καθηγητές των τμημάτων παρακολουθούν την διαδικασία, ελέγχουν τα γράμματα και τα e-mails που γράφουν οι μαθητές, ενώ σε όλους τους μαθητές δίνονται σημειώσεις και οδηγίες για την σωστή εφαρμογή του προγράμματος.

19093281

Πρόγραμμα reader’s (ξενόγλωσση λογοτεχνία)

Σειρές ξενόγλωσσων λογοτεχνικών βιβλίων, από την βιβλιοθήκη του Κέντρου μας, δίνονται στους μαθητές για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε σε συνεργασία με τους καθηγητές τους να προετοιμάσουν εργασίες σχετικές με τα βιβλία που διαβάζουν. Η διαδικασία ενισχύεται με θεματικές βιντεοπροβολές, internet activities και computer programs. Έτσι, κάνουμε προσιτό στους μαθητές μας τον συναρπαστικό κόσμο της λογοτεχνίας, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε να τους εμφυσήσουμε την αγάπη για το διάβασμα, εισάγοντάς τους με τρόπο προσιτό και διασκεδαστικό στον κόσμο της λογοτεχνίας -κλασικής και μοντέρνας.

1360688341369

Μαθητικές κοινότητες Activity clubs

Οι μαθητές μετέχουν στο club της επιλογής τους όπως δημιουργία εφημερίδας, περιβαλλοντολογική ομάδα (environment club), astronomy club, sports club, dinosaur club computer club. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση του καθηγητή-υπεύθυνου για την κάθε ομάδα, πραγματοποιούν πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με το club που έχουν επιλέξει. Η μάθηση γίνεται συναρπαστική και ευχάριστη, ενώ παράλληλα οι μαθητές αποκτούν γνώση και εμπειρίες σε πολλά γνωστικά αντικείμενα.

IMG_0942

Εκδηλώσεις

Ενταγμένες στο πρόγραμμα σπουδών του Κέντρου μας είναι ένα σύνολο από εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, που δημιουργούν ένα πιο θετικό και πιο αποτελεσματικό περιβάλλον μάθησης. Εκδρομές πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, φιλανθρωπικές επισκέψεις, ομιλίες, χοροί και parties, καθώς και θεατρικές ομάδες, αποτελούν λειτουργικό τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος των Κέντρων μας.

 

prejunior
travel
actionaid